Advies nodig?

Mail: info@laseruniek.nl
 

Diepte etsen in metalen was nog nooit zo eenvoudig en betaalbaar !

Laser2etch etsmachines

LaserUniek is de distributeur van Laser2Etch ets machines (chemisch ets proces, of chemisch frezen) in de Benelux en Duitsland. Een Laser2Etch machine werkt met een 3 delig proces dat is ontworpen om chemisch etsen beter toegankelijk te maken voor de gebruiker. Ons proces vermindert de hoeveelheid ruimte, apparatuur en processen die vereist zijn voor de traditionele ets methoden. Diep etsen van roestvrij staal, messing, brons en aluminium in enkele slechts minuten !

Hoe werkt het ?

l2e4

Op de traditionele manier is chemisch etsen een proces in meerdere fasen dat veel ruimte, tijd en apparatuur vereist, waardoor het voor kleinere bedrijven vaak moeilijk toegankelijk is. Het Laser 2 Etch proces splitst het etsproces op in drie zeer eenvoudige stappen met behulp van uw bestaande Co2- laser. Als u al een laser in uw bedrijf gebruikt, is het nog nooit zo eenvoudig geweest om chemisch te etsen.

Ets staal, messing, brons, koper, aluminium en meer in enkele minuten. Diep etsen van metaal kan een langzaam proces zijn waarbij meestal dure apparatuur wordt gebruikt. Het is nu gemakkelijker dan ooit om grote complexe ontwerpen in enkele minuten diep te etsen.

 

D.m.v. een laser graveermachine (elk merk) en een speciale ets pasta die u aanbrengt op het materiaal, daarna gaat u met uw lasermachine de foto, tekst of logo graveren en waar de pasta weg gehaald is zal de ets machine zijn werk doen. Chemisch etsen is een ideale oplossing voor signaleringen binnen- en buitenshuis, prijzen en awards, gedenkplaten, bewegwijzeringsborden, industriële labels en reclame zuilen, hotelborden, offshore- en olieschermen, geschenken en nog veel meer, u kunt zich onderscheiden in de markt met de Ets machines van Laser2Etch

Een van de belangrijkste voordelen van chemisch etsen is dat het tegelijkertijd het hele oppervlak etst. Een laser of freesmachine moet elk gebied individueel markeren en vaak veel passen maken om een ​​tastbare diepte te bereiken. Bij chemisch etsen heeft de hoeveelheid detail en grootte van het ets gebied weinig invloed op de procestijd. Dit betekent dat we zelfs grote en complexe ontwerpen in enkele minuten diep kunnen etsen. De machines worden geheel met de hand gemaakt in de UK en worden geleverd met 24 maanden garantie. Voor meer informatie kunt u eens een kijkje nemen op de website van Laser2Etch  

Prijs: €13.500,00 exclusief uitlevering/installatie

Laser2Etch

SPECIFICATIES

 • ​Transportbandbreedte effectief 500 mm
 • Transportbandhoogte maximaal 6 mm
 • Transportbandbesturing digitale snelheidsregeling
 • Transportbandaandrijving polypropyleen tandwielen
 • Aansluiting 220 Volt
 • Pomp magnetische aandrijfeenheid met hoog koppel
 • Filter (herbruikbaar)
 • Verwarming 2 KW titanium element
 • Digitale uitlezing thermostaat
 • Sproeiers -  4 bovenelementen met hogedruk sproeiers
 • Doorvoer - drievoudige doorvoerrollen
 • Spoelen- watersproeiers aan de boven- en de onderkant

AFMETINGEN

 • Lengte                           875 mm + 2 x 250 mm
 • Breedte                         787 mm
 • Hoogte                          1000 mm
 • Inhoud Vloeistoftank      75 L

VEILIGHEID

 • Laag vloeistofniveau
 • Vergrendeling van de toegangsdeur
 • Dampafvoer
 • CE Keurmerk

 

Meeste gestelde vragen:

Wat is chemisch etsen?

Chemisch etsen is een subtractief fabricageproces waarbij een door hoge druk temperatuur geregelde chemische spray wordt gebruikt om materiaal te verwijderen om een ​​permanent geëtste afbeelding of vorm in metaal te creëren.

Wat zijn de voordelen van chemisch etsen over laser?

Het belangrijkste voordeel van chemisch etsen is dat het tegelijkertijd het hele oppervlak etst. Een laser moet elk gebied individueel markeren en vaak veel passen maken om een ​​tastbare diepte te bereiken. Bij chemisch etsen heeft de hoeveelheid detail en de grootte van het etsgebied weinig invloed op de procestijd. Dit betekent dat u zelfs grote en complexe ontwerpen in enkele minuten diep kunt etsen.

Welke chemische stof wordt er gebruikt?

LASER2ETCH maakt gebruik van de chemische stof Ferric Chloride (40% sterkte) IJzerchloride is goedkoop, overal verkrijgbaar en veruit de minst gevaarlijke chemische stof die wordt gebruikt bij het etsen van metaal. Het produceert geen gevaarlijke dampen, het is geurloos, het wordt niet door de huid opgenomen en veroorzaakt geen brandwonden. De machine bevat 75 liter.

Hoe vaak moet ik de chemische stof vervangen?

Meestal moet u de ets oplossing elke 6-12 maanden volledig vervangen. De oplossing moet ook af en toe worden bijgevuld met verse chemicaliën om te compenseren voor verdamping en uittrekken.

Hoe verwijder ik gebruikte chemicaliën?

Uw lokale leverancier van chemicaliën is meestal in staat om uw gebruikte chemicaliën te verzamelen en af ​​te voeren. De L2E is ontworpen om het gemakkelijk te maken de chemische stof terug te brengen naar de oorspronkelijke container. De L2E heeft drievoudige zuigrollen vóór het spoelgedeelte om chemische overdracht te voorkomen, zodat spoelwater veilig is om rechtstreeks naar de afvoer te gaan.

Wat is L2E Etch-resist?

L2E-etsresist is een thermisch uitgeharde laserbare ets etslak. Het kan worden aangebracht via een spuitpistool of een zeef die rechtstreeks op het metaal wordt gedrukt. Meer info is bij ons op te vragen.

Hoe strip ik de resist? L2E Ets resist is eenvoudig te verwijderen in een eenvoudige natronloog oplossing, geen schadelijke oplosmiddelen zijn vereist

Welke metalen kan ik etsen?

IJzerchloride is bij uitstek geschikt voor het etsen van roestvrij staal, nikkel, koper, brons, messing. Aluminium vereist enige voorzichtigheid !

Welke metalen kan ik niet etsen?

Vanwege de chemie die vereist is om exotische metalen te etsen zoals goud, zilver en titanium is gespecialiseerde apparatuur nodig. Magnesium en zink vereisen ook specialistische apparatuur. Ons moederbedrijf kan deze apparatuur leveren.

 

Zoekwoorden:

CHEMISCH ETSEN, ETS MACHINES, IJZERCHLORIDE, DIEP GRAVEREN, MESSING GRAVEREN, KOPER GRAVEREN, CNC GRAVEREN, ETSEN VAN STAAL

dinsdag 09:30–17:00
woensdag 09:30–17:00
donderdag 09:30–17:00
vrijdag 09:30–13:00
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten
maandag Gesloten

 

 

‘In alle gevallen waarin wij optreden als aanbieder of leverancier zijn op onze offertes, op opdrachten aan ons en op met ons gesloten overeenkomsten de METAALUNIEVOORWAARDEN van toepassing. Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank Rotterdam.’

Metaalunievoorwaarden 2019 Nederlands

LaserUniek
     Pascalweg 4    6101 WV Echt    Tel. +31 (0)85 876 8754       Handelsregister: 64951138    BTW nr: NL001840566B57    LaserUniek op LinkedIn Volg LaserUniek op Facebook